Insamling, Validering och Rapportering (IVR)
Vill du veta vilka register IVR är anslutet till? Här kan du läsa mer om tillgängliga register, hur IVR fungerar och vem du kan kontakta för att ansluta till dessa.
Vad är IVR och hur fungerar det?
IVR är ett verktyg som möjliggör för vården att automatiskt överföra information till kvalitetsregister. Det är konfigurerat att vittja vissa fält i patientens journal för överföring till kvalitetsregistret. För att ansluta till ett befintligt register så krävs att man journalför på samma sätt som redan anslutna vårdgivare, annars behövs förändringar av överföringen och dessa debiteras separat och görs i mån av tid.
Innan den insamlade informationen skickas till registret kan behörig vårdpersonal gå in i IVR-verktygets översikt och titta på informationen.
Idag har IVR stöd för att vittja följande system för information
- Huvudojurnalsystemet TakeCare
- Webbformulär
- CHA, regionalt system för digital anestesi- och intensivvårdsjournal
Vilka register är anslutna till IVR idag?
Siber
Uppföljning och kvalitetssäkring av psykologisk internetbehandling för alla åldersgrupper inom primärvård, psykiatri och somatisk vård
Kontaktperson: beata.nilsson@regionstockholm.se
RIKS-HIA det svenska registret för hjärtintensivvård
Utveckla akut hjärtsjukvård genom kontinuerlig information om vårdbehov, behandling och behandlingsresultat samt förändringar såväl inom ett sjukhus som i jämförelse med andra sjukhus.
Kontaktperson: monica.e.olsson@regionstockholm.se
RiksSvikt
På ett nationellt plan följa och utvärdera vårdbehov, diagnostiska åtgärder, behandlingar och behandlings resultat hos patienter med hjärtsvikt. Vara ett kvalitetsverktyg för att lokalt och regionalt följa, styra och förbättra omhändertagandet vid hjärtsvikt.
Kontaktperson: camilla.hage@regionstockholm.se
SNQ svenska neonatal
Förser beslutsfattare, profession och föräldrar/allmänhet med underlag och kunskap som kan stimulera till förbättringar, forskning och utveckling. Samtliga landets neonatalavdelningar rapporterar och täckningsgraden >98%
Kontaktperson: lena.swartling-schlinzig@regionstockholm.se
NDR diabetes
Samlar data om barn och vuxna med diabetes i Sverige. De diabetesdiagnoser som registreras är typ 1-diabetes inklusive LADA (latent autoimmun diabetes hos vuxna), typ 2-diabetes och annan specificerad diabetes. Graviditetsdiabetes registreras inte i NDR
Kontaktperson: susanne.nordlander@regionstockholm.se
SVF standardiserade vårdförlopp INCA (Cancer)
Presenterar rapporter baserade på nationellt likformigt insamlade data möjliggöra uttag online i realtid av egna klinikdata med regionala och nationella jämförelser. Ett gemensamt IT-system för samtliga regionala cancercentrum.
Kontaktperson: louise.svanstrom@regionsstockholm.se
Bättre beroendevård
Bidrar till en bättre och mer jämlik beroendevård i hela landet. Genom ökad kunskap om behandlingseffekter och vårdkedjor, dels att öka utbytet av kunskap, metoder och resultat mellan verksamheterna inom beroendevården.
Kontaktperson: harje.widing@regionstockholm.se
ECT Nationellt Kvalitetsregister för elektrokonvulsiv terapi
Alla som utför ECT registrerar data om behandlingen. Registret bidrar till kunskap om säkerheten och effekten. Det blir lättare att överblicka att vården är likvärdig oavsett var i landet man bor.
Kontaktperson: t ove.elvin@regionorebrolan.se
BHVQ barnhälsovårdsregistret
Syfte är att bidra till jämlik och rättvis barnhälsovård för alla barn - 0-6 år - i Sverige.
Kontaktperson: Cathrine.Edberg@capio.se
Svenska Akutvårdsregister, SVAR
SVAR är ett kvalitetsregister för akutsjukvård på akutsjukhus (akutmottagning) med ambitionen att på sikt inkludera även den prehospitala vården.
Kontaktperson: per.lindmarker@regionstockholm.se
rTMS repetitiv transkraniell magnetstimulering
Sedan 2018 samlar Kvalitetsregister ECT in patientdata om behandlingsresultat vid repetitiv transkraniell magnetstimulering (rTMS). kan ge oss viktiga kliniska kunskaper om behandlingens effekter och hur behandlingen används.
Kontaktperson: tove.elvin@regionorebrolan.se
Jag vill ansluta till ett befintligt register
Om ni är intresserade av automatisk överföring till ett befintligt register, vänligen kontakta ansvarig person via e-post enligt informationen ovan.
Vid intresse av automatisk överföring till ett nytt register som inte finns i listan ovan, kontakta IVR-förvaltningen direkt via funktionsbrevlådan: fovardprocessivr@regionstockholm.se
- Senast granskad: 27 januari 2025